HEJ!

 

I juli 2011 tog jeg en beslutning om at gå 100% alkaline! På det tidspunkt var Alkaline Livsstil et helt ukendt begreb i Danmark. "Kronisk inflammation" og "anti-inflammatiorisk kost" var der heller ingen der talte om.

Jeg var heldig at have min søster og svoger at dele erfaringer med. Og familien til at bakke op. Vores tilgang stammer fra Dr. Robert Young, der har brugt sit liv på at studere ph-balancens indflydelse på vores helbred og hvordan man kan optimere den. Hans kone Shelley Redford Young har sideløbende arbejdet på at integrere denne viden i en livsstil, der kan fungere i en almindelig hverdag.

Jeg blev virkelig overrasket over den enorme ændring mit alkaline liv skabte og sommeren efter tog jeg til Californien. Her lærte jeg hvordan man kan se kroppen og blodets balance i en enkelt dråbe blod. Det er fantastisk! Og det er absolut grundlaget for den forståelse af, hvordan vores krop fungerer, der har været min store passion lige siden.

 

Hvor tit hører jeg ikke: det kommer med alderen, det må du lære at leve med

Og selvfølgelig er der en del sandhed i det. Jeg har bare oplevet så mange tilfælde af det modsatte.

Når vi er oplever sygdom, smerter, sorg mv, lukker vi ofte i for vores drømme. Som en form for overlevelsesmekanisme.

Når du oplever, at du får det bedre, er det en vis sandsynlighed for, at du begynder at drømme om at få det endnu bedre, at få endnu mere energi, stærkere krop, at kunne gøre noget af det, du troede, ikke længere var en mulighed. Og begynder at handle efter det.

Sådan er de fleste indrettet. 

 

Hvad min livsstilsændring har gjort for mig

Jeg var på ingen måde syg, da jeg gik alkaline! Alligevel oplevede jeg store ændringer i mit helbred, min livskvalitet og mit energiniveau.

Min mangeårige præmenstruelle hovedpine forsvandt på 1 måned. Vandcysterne i mine bryster svandt ind.

Jeg har efterfølgende haft verdens nemmeste overgangsalder – mine natlige svedeture kan tælles på 1 hånden. Mit bekymringsgen er faldet til ro, jeg kan igen tåle solen i mit ansigt. Mit energiniveau er eksploderet, og jeg vågner frisk med lyst til at stå op langt de fleste morgener.  De fleste nætter falder jeg til gengæld i søvn, når jeg lægger hovedet på puden, og jeg sover som en drøm.

Min tyktarm er ikke længere irriteret og ustabil. Fra at tabe håret er mit hår nu tykt og langt.

Jeg har opdaget, hvad mine gamle vaner gør ved mig, hvis jeg overdriver: drikker vin flere dage i træk, overspiser chips, chokolade, store mængder brød og andre kulhydrater, ikke bevæger mig, ikke drikker nok vand og springer det grønne over etc.

Min mave stopper, min energi forsvinder. Jeg vågner midt om natten og kan ikke falde i søvn igen.  Mine svage steder rører på sig (det skifter lidt: knæ, skulder, susen for ørene….)

 

Når erfaringerne skal deles

Selvfølgelig kan jeg ikke holde min mund. Jeg elsker at dele min passion og mine erfaringer med andre. Men en ting er de nærmeste venner og bekendte, der gradvis bliver introduceret, en anden ting er de folk, der er kommet til mig for at blive coachet. 

Jeg er konservatorieuddannet musikpædagog og har i mange år haft et arbejdsliv i musikken og pædagogikkens verden. Jeg elsker at synge, spille og danse! En vigtig rød tråd har været at

- det skal være sjovt

- det skal være varieret.

Både for min og for børnenes skyld.

Jeg spiller og underviser i violin. Det er et krævende instrument, og det har lært mig:

- at ting tager tid, men små vedholdende skridt i den rigtige retning bringer dig på et tidspunkt til målet, hvis du bliver ved længe nok.

- der er opture og nedture.

- du har brug for løbende inspiration og vejledning. 

- at kaste sig på hovedet ud i det uden løbende vejledning bliver sjældent en succes.

 

Mennesker er så forskellige

Det fascinerer mig, og det inspirerer mig. Hvis mit arbejde med Alkaline Livsstil kun handlede om at putte folk ind i en firkantet struktur, ville jeg hurtigt miste interessen.

Det handler i høj grad om at hjælpe dig til at finde en vej, der fungerer for dig. En vej, ikke kun en balance, for den balance vil forskydes med tiden.

En kvinde fortæller om, hvordan hun elsker at lave mad, med æstetikken og smagen i første række. Det er ganske enkelt en vigtig del af hendes liv, og hun er bekymret for at skulle ”putte sig selv ind i en kasse”, hvor denne tilgang vil blive ødelagt.

En anden kvindes oplevelse er, at hun har svært ved at tage sig sammen til at lave ordentlig mad til sig selv, efter hendes datter er flyttet hjemmefra.

Det er klart, at disse to kvinder har brug for helt forskellige indfaldsvinkler til at komme til at lave sundere mad. Den første kvinde har brug for at kunne bruge sin kreativitet og skridt for skridt eksperimentere sig frem til, hvordan de alkaline principper kan bidrage til hendes madoplevelser. Den anden kvinde har brug for en madplan, med indkøbsliste, så hun ikke dagligt skal forholde sig til, hvad hun skal spise. At samle sine indkøb, gøre grøntsager klar til flere dage, er i fokus her. Det er i første omgang vigtigere at få lavet mad end, hvor perfekt det er.

Det er her, jeg synes, tingene bliver spændende. Det er her, vi kan inspirere og hjælpe hinanden, det er her, sparingen i netværket er vigtig, så ingen føler sig alene med sine specielle udfordringer.

 
 
Bente Hartelius