Den salat er bare så vigtig!

Kødspiser, vegetar, veganer og alkaliner:

purløg.JPG

En af de fordøjelsesmæssige udfordringer ved at spise kød er, at kødet er så længe om at passere igennem vores tarmsystem. Du kan forkorte tiden ved at undgå at spise kulhydrater sammen med kødet; altså kartofler, ris, pasta og brød,

En fyldig salat derimod accelerer processen. Og den skal være fyldig, hvis den skal tage pladsen for kulhydraterne, så du ikke spiser ekstra meget kød i stedet.

Nystartede vegetarer og veganere leder ofte efter den tunge fornemmelse kødet giver i maven. Men det er ikke den tunge fornemmelse, der fortæller dig, om du har fået nok næring fra det du har spist. Det er dit energiniveau efter du har spist. Føler du dig tung i kroppen og har brug for at slappe af ovenpå måltidet, kan det være, fordi kroppen bruger uhensigtsmæssig meget energi på at fordøje,

Salat er en grundlæggende vigtig del af en alkaline livsstil.

Lav din salat til en sand basedannende bombe, fyldt med mineraler, vitaminer, protein og gode fedtstoffer. Alt hvad din krop har brug for.

Det starter med friske, rå grøntsager!
Grønne blade som spinat, rucola, hjertesalat, vårsalat, etc. jo grønnere jo mere fyldt med klorofyl, jo friskere jo mere fyldt med energi.
Grønkål, rødkål, broccoli og hvidkål (bør marineres i dressingen i god tid før måltidet)
Røde tomater og peberfrugt.
Saftige agurker, courgetter og bladselleri.
Spirer, mit hjertebarn, superfood sprængfyldt med vitaminer, mineraler og energi.
Urter som koriander og persille smager godt i større mængder i salaten, men de kan også gemmes til dressingen.

Grundingredienser til en alkaline dressing

Grundingredienser til en alkaline dressing

Dressingen er vigtig

Uden dressing bliver du hurtigt sulten igen og chancen for at du ryger på en usund snack er meget større. Det er olien, der gør forskellen. I men alkaline diæt skærer vi ned på kulhydrater og protein og det “hul” fyldes ud af olierne. Udover at de bruges i den ketogene forbrænding er fedtsyrerne nødvendige for forskellige andre funktioner i vores krop, de neutraliserer syre og affaldsstoffer, de indgår i fremstilling af hormoner, vores hjerne og nervesystem har brug for dem mv.

Jeg laver en basisdressing af økologisk, koldpresset jomfru olivenolie af høj kvalitet, citron eller lime tilsat himalayasalt.

Jeg undgår helt: olie, der ikke er af bedste kvalitet, gærede produkter som balsamico, vineddike, raffineret salt og sukker af nogen art i min madlavning. Og selvfølgelig færdigkøbt dressing der som regel indeholder olie billig olie, eddike, sukker og E-numre og som modarbejder den basedannende effekt af de friske grøntsager.

Det skal smage af noget

Olie-citron-dressingen fungerer i sig selv, men som regel vil jeg gerne have mere smag i: tahin, ingefær, gurkemeje, ingefær, persille, purløg, forårsløg, basilikum, mynte, koriander, timian,

Ekstra protein

Hvis du har fokus på at få nok protein, kan du tilsætte ting som quinoa, hummus, edamame bønner, spirede kikærter eller linser, afskallede hampefrø eller tofu.an

Det der knaser

Græskarkerner, hakkede mandler, hasselnødder eller valnødder. Husk at lægge dem i blød inden, prøv at komme himalayasalt i udblødningsvandet og rist dem i ovnen til de er sprøde og lækre.

Er der mere?

Ja, omega 3 olierne. Dem bruger jeg ikke i dressingen, men sætter dem på bordet, så vi hver især kan tage efter behov: hør- og hampefrøolie 4:1, avocadoolie, Udos Choice, Livets Olie.

Mikroalge- og fiskeolie kommer jeg ikke på maden. Det tager jeg ved siden af som kosttilskud.