agurk juice.jpg

Agurk er superfood!

Det var agurken, der gjorde mig opmærksom på det. Mine smagsløg havde ændret sig. Jeg kan ikke huske præcis, hvor lang tid der var gået, måske 1/2 år efter jeg var gået intenst alkaline. Jeg spiste et stykke agurk og konstaterede, at den smagte sødt.

Det var en øjenåbner. Jeg er overbevist om, at jeg ikke kunne smage forskellen før. Mine smagsløg havde været bedøvet af sukker, kunstige smagsstoffer og lign. stærke smage, så de fine nuancer var væk.

Efter den oplevelse har jeg været ekstra opmærksom på, hvor forskelligt agurker smager. Det er klart, at hvis vi sammenligner forskellen på smagen af 2 agurker med smagen af det meste andet, er det nuancer, vi har med at gøre. Men det er fedt at opleve, hvordan evnen til at smage gendannes, også her gør vores daglige valg en forskel.

Hvis du ikke synes grøntsager smager af noget, kan det være dine smagsløg, der er bedøvet.

Jeg bliver aldrig træt af agurk

Jeg blev veganer og spiste alkaline. Det gjorde min yngste 11-årige søn ikke.

Selvfølgelig forsøgte jeg at få grøntsager i ham. Gør alle mødre ikke det? Det lykkedes med nogle ting. Som 13-årig sagde han: Agurk er faktisk min livret. Jeg elsker lasagne, men agurken vinder, fordi jeg altid kan spise det. Jeg bliver aldrig træt af det.

Agurk er superfood. Den er en af de allermest basedannende grøntsager (teknisk set er det en frugt) vi kan spise. Den er superhydrerende og selv om det kan virke som det rene vand, har den et højt indhold af basedannende mineraler og antioxidanter.

ben-libby-jKcxBpwSWYA-unsplash.jpg

Brug agurken:

Jeg vil gætte på, at agurken allerede er en hyppig gæst i dit køkken, men hvorfor ikke få den til at flytte helt ind og være med hver dag?

Her er lidt inspiration:

Grundingrediens i grøn juice og smoothies

I salater - det kender vi!

Som spiselig pynt ved middagsbordet

På håndmadder, I sandwich og wraps

Som snack - sæt agurkstave frem på bordet, når børnene er hjemme, de forsvinder hurtigt. Prøv at mærke effekten ved at spise agurk i stedet for at drikke en kop kaffe, når din energi går ned. 

Til hævede øjenpartier - giv dig selv en velfortjent pause på ryggen med tynde agurkeskiver på øjnene

Hvis du har flere ideer, må du meget gerne poste dem i kommentar feltet under bloggen.

 

 

 

 

 

 

 

 
Bente Hartelius1 Comment