Alkaline gazpacho - kold tomatsuppe fra Andalusien

En superhurtig raw suppe, ekstra lækker på en varm sommerdag. Kan sagtens serveres for ikke-alkaline gæster med f.eks kerneknækbrød eller hvidløgsflute til.

Hæld lidt ekstra vand i, hvis den serveres  til at drikke i glas, så kræver den ikke så meget tilbehør.

Lad den være tykkere, hvis du vil spise den af en skål eller dyb tallerken med ske og så er det rart med noget at tygge i.

sara-dubler-M6baxXgSos8-unsplash.jpg

Du skal bruge:

½ kg modne tomater

1 stor agurk

1 rød, 1 gul og 1 grøn peberfrugt

2 forårsløg (efter smag)

2-3 fed hvidløg (efter smag)

1 dl god olivenolie

Saften fra ½ citron

chili efter smag (kan udelades)

salt  og peber

Isterninger

 

Tilberedning er ganske enkelt, vask og skyl grøntsagerne, fjern stilke og kerner. Skær ud i grove stykker og blend det hele grundigt.

Både forårsløg og hvidløg smager kraftigt igennem, fordi det ikke bliver varmet op. Det er jeg ikke selv så vild med, så jeg kommer kun et enkelt forårsløg og hvidløg i.

Forslag til tilbehør:

Ristede hakkede mandler

Hakket persille, timian eller basilikum

Avocado, agurk og cherrytomater skæret I fine tern

Velbekomme