afterlight.jpeg


Veninde-weekend i sundhedens tegn

5 veninder, der holder weekend sammen i et sommerhus.

Ren pigehygge med masser af dybe snakke om de ting, der rører sig i vores liv.

Dufter du allerede kaffe?

Hører du latteren efter et par glas rødvin?

Smager du chokoladen, der smelter i munden?

Mærker du tyngden i maven og trætheden efter et godt måltid?

Nul og nix. ingen kaffe, rødvin og chokolade.

I de sidste 4-5 år har jeg jævnligt holdt Alkaline Mini-Retreats, og her er det 100% basedannende kost og fokus på sundhed. Det lykkes mig altid at holde stilen i flere uger efter.

Jeg har ikke holdt retreat siden februar og jeg havde ingen planer om at gøre det her i efteråret, fordi jeg har travlt med helt andre ting. Men min krop har virkelig brug for de breaks. Allerede i september var dukket alt for mange gamle vaner op.  Jeg mærker det på min fordøjelse, min nattesøvn, mit energiniveau. Når jeg har travlt, er det svært for mig at komme helt tilbage på sporet helt på egen hånd.

Jeg inviterede derfor mine allernærmeste veninder, i en sammensætning jeg forestillede mig harmonisk, også selv om ikke alle kendte hinanden i forvejen. De er jo mine nærmeste veninder, skønne, vise, kærlige kvinder, som jeg føler mig fuldstændig tryg ved….

2 af dem er i øvrigt mine to søstre. Jeg føler mig så vidunderligt heldig, at have søstre jeg kan betragte som mine bedste veninder.

Målet var en hyggelig, afslappet weekend uden sidespring fra den basedannende kost: Jeg stod for indkøb og købte rigeligt af de råvarer, jeg normalt bruger til alkaline måltider. For at gøre det ekstra nemt bestilte jeg gennem nemlig.com og fresh.land.dk med levering direkte til døren og så købte jeg de sidste ting supermarkeder. 

Ingenting var planlagt, jeg havde et par opskriftbøger med, som der blev kigget lidt i undervejs, ellers tog vi alt fra hoften.

SKØNT

TRYGT

AFSLAPPENDE

Crowd it out

https://www.bentehartelius.dk/blog/goldenlatte

Kaffe blev erstattet af ”Golden Latte, en varm gylden drik lavet med hjemmelavet mandelmælk, ingefær, gurkemeje og et par andre krydderier. Og hvor kaffe-boostet får os til at tære på vores energiressourcer, sætter den gyldne mælk gang i kroppens udrensning. (Helt ustraffet går man ikke fra at skippe kaffe, hvis man ellers drikker det dagligt. Det lader til at den bedste kur mod abstinenserne, som regel er det hovedpine, er at drikke bare en halv kop, den første dag.)

Rødvinen var erstattet af grøn juice, mandelmælk og masser, jeg siger masser, af ioniseret basisk vand. Hvad så med den løftede stemning?  Mine veninder kendte ikke alle hinanden i forvejen, men de faldt fint i hak og lærte hinanden at kende fra deres bedste sider. Det er længe siden jeg har grinet så meget som i denne weekend.

Om vi savnede chokoladen? Måske var den savnet undervejs, men jeg havde helt bevidst sørget for at der ikke var usunde snacks i huset. Lørdag aften lavede vi en alkaline dessert, noget med chiafrø, kokos, og bær, men faktisk kunne vi næsten ikke spise den, da vi nåede dertil.  Vi gik nemlig så meget i selvsving med at lave lækker alkaline mad, at vi var stokmætte det meste af weekenden. Jeg holder meget af udtrykket: ”Crowd it out”, at fokusere på alt det sunde vi gerne vil have at fokus ryger væk fra alt det andet og det var det der skete her.

Mange af os forbinder det at være mætte med en tung fornemmelse i kroppen, hvor kroppen sætter al energi ind på at fordøje. Det er ikke en garanti for, at vi får den næring vi skal have. Et alkaline måltid er let fordøjeligt. Juice, smoothies og hjemmelavet mandelmælk kan stort set opsuges direkte af tarmene, så al næringen lynhurtigt er inde i blodet og tilgængeligt for vores celler. Den træthed, der opstod undervejs i weekenden, handlede mere om, at kroppen begynder i at rense ud, så snart vi giver den en chance for det. Det har jeg set mange gange og det skete også i denne weekend. Og så kan man rigtig mærke den opsparede træthed, når stemningen er  afslappet. Der blev i hvert fald taget nogle ekstra lure på min kæmpestore daybed i løbet af weekenden.

Bevægelse hører med

Det hører med til en sund alkaline weekend at bevæge sig. I denne omgang blev det til fælles morgen-yoga og nogle skønne lange gåture i Røsnæs´ dejlige natur i skoven og på stranden omkring sommerhuset.

Efter weekenden kunne vi alle vende tilbage til hverdagen med latter i øjnene, ny energi og et større fokus på sundhed i hverdagen. Så længe det varer.....men så tager vi bare på weekend igen. 

IMG_3673 2.jpg

 

 Del gerne - tryk på ikonet herunder ❤️

 

Bente Hartelius1 Comment