Smørrebrød med broccoli

I sidste uge spiste jeg frokost på en cafe på Vesterbro. Jeg husker ikke navnet på caféen., men de havde en rugbrødsmad med BROCCOLI på menuen. Det havde jeg ikke prøvet før. Til gengæld har jeg leget videre med ideen flere gange i løbet af ugen.

Når vi snakker om, at spise nærende og basedannende kost er broccoli forrest i rækken og der er derfor en af de grøntsager, jeg ALTID vælger at have på menuen et par gange om ugen.

49% af kalorierne fra broccoli kommer fra protein, hvilket går det til en af de mest proteinholdige grøntsager sammen med rosenkål og spinat. Det overgåes vist kun af grønkål.

Det høje indhold af klorofyl være at bemærke, udover at det er pakket med vitaminer, mineraler og antioxidanter. Hvis du vil vide mere om det kan du finde det mange steder på nettet.

Desværre kan det være svært at gøre lækkert.

Broccoli kan bruges i juice og smoothies. Eller rives fint ud over en salat. Derudover er rå broccoli for hårdt i strukturen til, at vores tarme kan håndtere det og udnytte næringen.

Derfor sætter jeg det i kog i koldt vand. Når vandet koger, slukker jeg og lader det står på blusset i det varme vand i 5 minutter. Det skal lige have den rigtige konsistens og smag. Udkogt broccoli er uendelig trist!

Det første foto viser maden på restauranten. Som du kan se er broccolien ikke alene, men lagt på en grund af spæde salat blade, lidt revet rå rødbede, basilikummayo, tørret hindbærknas og Vesterhavsost.

Min egen udgave er på brød bagt uden gær og med chiafrø som eneste hævemiddel. Ingen æg. Med  avocado i bunden, spæde salatblade, brocolli, cherrytomater, persillepesto og masser af helt friske, hjemmelavede spirer.

Altså en tand mere alkaline, men ikke mindre lækker. Ønsker du at gøre den endnu mere basedannende og lettere at fordøje, kan du f.eks. bruge en lang skive agurk i bunden i stedet for brødet.

Jeg håber, at du er blevet inspireret til at kreere din egen broccoli-mad.

Velbekomme.

Bente HarteliusKommentar