Alkaline sommersnacks

Sommervarmen kalder på lethed.

Mit tempo sættes naturligt ned, når temperaturen går op. Samtidig forsvinder min lyst til kost, der er tungt at fordøje, som f.eks. rugbrød.

Men selvom det i øjeblikket føles som om en salat til frokost er nok, er det en god ide at fokusere på næringsindholdet i salaten. Hvad er det, der giver den længerevarende mæthed, så vi ikke ryger på de lette snacks og desserter, der jo også hører sommeren til.

Der har været en stigende tendens, de senere år, til at blande søde ting i salater. Mit råd er at begrænse det mest muligt og i stedet fokusere på at lave dressing, der virkelig smager af noget. Det er her du gør den største ernæringsmæssige forskel.

Lav en dressing eller pesto med masser af god olie, citron, salt og tilføj krydderurter, hvidløg, tahin, ingefær mv.

Her er lidt forslag til alkaline snacks

Tomat med persillepesto: persille, solsikkekerner, olivenolie, citron, salt og peber

tomat med persillepesto: persille, solsikkekerner, olivenolie, citron, salt og peber

Asparges med revet citronskal, hakkede mandler og salt. Aspargesen har været i kogende vand i ca. 1 min

alkaline snack: asparges med revet citronskal, hakkede mandler og salt

Bladselleri med humus og sesamfrø: Spirede kikærter, tahin, olivenolie, citron, paprika, spidskommen og salt

bladselleri med humus og sesamfrø