Den perfekte pH-balance

 

Sådan kan du måle din pH

Du kan købe indikator-papir til at måle ph i din urin og spyt på apoteket. Eller på amazon.com/uk. Du kan også købe en æske af mig.

Du skal være opmærksom på, at du ikke kan måle ph i fødevarer på denne måde. Det er, hvad der sker inde i kroppen, der er interessant. Citronsaft f.eks er syre, men alligevel er det basedannende, når det kommer ind i kroppen.

Det bedste tidspunkt for målingen er om morgenen. Før du putter noget i munden.

Mål både i urin og spyt. Læs på brugsanvisningen til pakken – du må ikke sutte på ph-papiret. Spyt på det i stedet.

7 er neutral. Alt under 7 er syre og alt over base. pH-skalaen er en logaritmisk skala. Det betyder, at der skal meget mere til at bevæge sig fra 4 til 5, end der skal til at komme fra 6 til 7. En cola (ph 2,4) er ca. 100.000 gange mere surt end blodet (ph 7,365)

 

ph papir_IMG_2030_1024.jpg

 

Hvad er den ideelle pH?

Med mindre du har specielle udfordringer, anbefales det at gå efter pH i spyttet mellem 6,8 og 7,2.  (Målingen i spyttet kan i visse tilfælde være misvisende)

pH i urinen skal også derop, men kan også komme op over.

 

Er der et quick fix, til at få pH op i en fart?

Overfladisk set, ja.  Der er kosttilskud, der kan give et godt skub på vejen.

Men så alligevel, nej.

Det er mange små enkle ting, der giver et skub i den rigtige retning. Min erfaring er, at der skal tænkes hele vejen rundt om sundheden for virkelig at gøre en forskel. Holistisk. 

Kroppens homøostase,  som pH-balancen er en vigtig del af, er et meget komplekst system. Det er vigtigt hele tiden at holde fast i den holistiske tilgang, for at undgå at skabe nye ubalancer, du ikke lige havde set komme.

Det handler derfor ikke kun om at spise rigtigt. Det handler også om at trække vejret (i frisk luft), drikke rent (ioniseret) vand, indtage kosttilskud, bevæge sig, tage sin nattesøvn alvorligt, tage hånd om sit stress og diverse andre ting, der kan bidrage til balancen. 

Prøv det og oplev det.  Du kan få det meget bedre!

 

Vil du vide mere?

Hvis du er interesseret i at vide mere om min tilgang til Alkaline Livsstil, kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev. Så får du automatisk besked, når der kommer nye blogindlæg på min hjemmeside.

Du er også velkommen til at deltage i et af mine arrangementer. Jeg holder jævnligt ”Alkaline Dinner” og "Alkaline Mini-retreats". Find dem på hjemmesiden under ”Events”.  

 

OBS! Du er velkommen til at gøre bloggen mere levende ved at skrive i kommentarfeltet nedenunder.

Bente Hartelius2 Comments